O SIMBIOZI

Simbioza Genesis, socialno podjetje, deluje od leta 2014 in je rezultat trajnostnega nadaljevanja projekta Simbioza med generacijami, ki je začel delovati leta 2011 in v šestih letih povezal več kot 60.000 ljudi. 


Naša zgodba Simbioze je postala trajnostna zaradi vse bolj perečega družbenega izziva hitrega staranja po eni strani, in vse hitrejšega tehnološkega napredka po

drugi strani. Oboje skupaj povečuje prepad med različnimi starostnimi skupinami in veča nevarnost družbene izključenosti. Tako je znamka Simbioza v petih letih delovanja v Sloveniji postala sinonim medgeneracijskega sodelovanja in znamka zaupanja končnih uporabnikov in partnerjev. Kot trajnostno usmerjeno socialno podjetje prispevamo k bolj povezani in uspešni družbi, usmerjeni v digitalno prihodnost.

Smo zvesti družbeni inovativnosti, osredotočenosti na dobrobit končnih uporabnikov – mlajših in starejših ter samostojno identiteto. Prav tako pa kot primer dobre prakse krepimo dialog o socialnem podjetništvu v širšem slovenskem in mednarodnem prostoru, ter spodbujamo socialno ekonomijo in krožno gospodarstvo.

O SIMBIOZA BTC CITY LAB

Simbioza Genesis, socialno podjetje je novembra 2017 odprl Simbioza BTC City Lab v sodelovanju s partnerjem BTC. Deluje kot novo stičišče pametnih tehnologij, rešitev, naprav in produktov za uporabnike starejše od 50 let. Naš namen je, da bi starejši populaciji ponudili ustrezno podporo in izobraževanje tako na področju pametnih tehnologij kot tudi druženje ter iskanje novih poznanstev.

Naša brezplačna izobraževanja se dotikajo različnih področij: Uporaba računalnika, Uporaba pametnih telefonov, Digitalna fotografija, uporaba Tabličnih računalnikov in e-storitve. Ponujamo tudi individualne urice, kjer rešujemo  različni izzivi ter omogočamo hitrejši vpogled v virutalni svet.

V sklopu programa Simbioza BTC City Lab smo, od novembra 2017 izobrazili že več kot 270 posameznikov ter več kot 50 posameznikom ponudili individualno pomoč pri reševanju specifičnih izzivov na področju tehnologije.


V prihodnjih mesecih načrtujemo razvoj dveh novih programov- Accelerator55+ in Senior pripravnik. Nahajamo se v kletni etaži Emporium v BTC (hala D), kjer soustvarjamo medgeneracijski moto: Energija mladosti in izkušnje modrosti.

KJE SE NAHAJAMO?

Spodnja etaža,
BTC Emporium 
Letališka cesta 3, Ljubljana

POKLIČITE NAS NA

040 778 475

PIŠITE NAM

OSTANIMO V STIKU!

Bodite prvi obveščeni o novostih in aktivnostih. Prijavite se na e-novice.

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • YouTube - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle